"Лесині Джерела" в м. Новоград-Волинский, Житомирська область

«Я словом правди камінь оживила і житиму, як і жила, на світі» 


Щорічне міжнародне літературно-мистецьке свято «Лесині джерела» проводиться у Новограді-Волинському ще з 1988 року у серпневі дні, що співпадають з днями пам’яті Лесі Українки.

У цьому році воно проходило з 28 по 30 липня.
28 липня відбулися екскурсії, відкриття виставок, святковий ярмарок народних умільців України, ХІІ Всеукраїнський конкурс виконавців художнього слова імені Лесі Українки,пісенні переливи з нагоди 100-річчя видання збірки народних пісень з голосу Лесі Українки, святкова хода учасників свята, урочисте відкриття Міжнародного свята літератури і мистецтв «Лесині джерела», демонстрація фільму «Лесиним джерелам — 30».



29 липня проходили екскурсії, виставки, ХVІІ Всеукраїнський конкурс автентичного співу «Животоки», святковий ярмарок народних умільців України «Містечко майстрів» — виставка-продаж виробів майстрів декоративно-ужиткового мистецтва України, майстер-класи, офіційний прийом міського голови іноземних делегацій та гостей свята, літературна зустріч за участю лауреатів премії імені Лесі Українки та вручення премій імені Лесі Українки, концерти Народних колективів, свято поліської вишиванки.








30 липня здійснювався молебень за Україну й український народ у храмах міста. Продовжувалися екскурсії, виставки, святковий ярмарок народних умільців України.


До речі, У 1972 році в Україні було встановлено республіканську  літературну премію імені Лесі Українки, яка присуджується за кращі твори для дітей та юнацтва.
Для увічнення пам’яті та популяризації творчої спадщини великої  української поетеси та громадської діячки Обласним фондом культури було засновано літературно-мистецьку премію  ім. Лесі Українки і на Житомирщині.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Музыкальные лавочки Шопена в Варшаве

Хелм (Chelm) Польша

Наленчув (Nałęczów) Польша